Σχετικά με Εμάς

Εκτροφείς Μπουλ Τεριέ - Λαμπρινή και Κώστας - Καλαμάτα

Είμαστε η Λαμπρινή και ο Κώστας, ιδιοκτήτες του εκτροφείου Mπουλ Τεριέ, «Immortal Spirits» από το 2009. Μένουμε στην Ελλάδα, στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, η οποία απέχει λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδανική πόλη για ανθρώπους και για σκύλους λόγω του κλίματος, της φύσης και των πανέμορφων τοπίων….

Η αγάπη μας για τη φυλή των Μπουλ Τεριέ έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με αυτές τις υπέροχες προσωπικότητες, εντυπωσιαστήκαμε από την τόσο χαρακτηριστικά αστεία έκφρασή τους, την μοναδική και ιδιαίτερη εμφάνισή τους και το ταπεραμέντο τους.  Για πολύ καιρό, και προτού αποκτήσουμε το πρώτο μας Μπουλ Τεριέ, θελήσαμε να μάθουμε όσο περισσότερα μπορούσαμε για το χαρακτήρα, τις συνήθειες, τη μορφολογία και τις ανάγκες τους.

Κώστας - εκτροφέας μπουλ τεριέ
Κώστας - εκτροφέας μπουλ τεριέ
Κώστας - εκτροφέας μπουλ τεριέ

Ετσι, μετά από καιρό, ζήσαμε μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής μας όταν αποκτήσαμε το πρώτο Μπουλ Τεριέ μας, τον CH.GR.,GRAND CH.GR.,MED.W’12 BENI, γνωστό ως Φοίβο.

Η αγάπη μας για τα ζώα γενικότερα, και ειδικά για τους σκύλους, άρχισε για τον καθένας μας, από όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Πάντα υπήρχε ένας σκύλος στο σπίτι μας. Αφότου ο Φοίβος ήρθε στη ζωή μας, αρχίσαμε να παίρνουμε μέρος σε εκθέσεις μορφολογίας σκύλων (δεν είναι καλλιστεία σκύλων, όπως συχνά παρερμηνεύεται). Με τον καιρό ενθουσιαστήκαμε τόσο από το χώρο της κυνοφιλίας και ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα, ώστε να γίνουμε εκτροφείς της φυλής.

Ετσι, μετά από συζητήσεις και πληροφόρηση από σοβαρά εκτροφεία του εξωτερικού, αλλά και με αξιόλογους κριτές, οδηγηθήκαμε στην επιλογή του εκτροφείου, όπου θα απευθυνόμασταν για το πρώτο θηλυκό και δεύτερο σκύλο μας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Cathie Dettmar και το εξαιρετικό, με βαθιές ρίζες στην εξέλιξη της φυλής, εκτροφείο της, The Joker, πρώτα γιατί μας εμπιστεύθηκε ένα από τα σκυλιά της, την Kismet The Joker, γνωστή ως Λάβα, και δεύτερον για όλες τις πληροφορίες και τη βοήθεια της στο ξεκίνημά μας. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος που πάντα θα ανήκει στην οικογένειά μας.

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές σε όποιον έχει όνειρο να αποκτήσει ένα Μπουλ Τεριέ. Μάθε όσο περισσότερα μπορείς για τη φυλή και τις ανάγκες της πριν πάρεις ένα κουτάβι και πάντα να ζητάς από τον εκτροφέα να δεις τις εξετάσεις των γεννήτορων για τις γενετικές παθήσεις των Μπουλ Τεριέ (υπάρχει σχετικό link: Γενετικές Παθήσεις στο menu). Ποτέ μην πιστέψεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για τη φυλή και την εκτροφή, από τη στιγμή που κορυφαίοι εκτροφείς παραδέχονται ότι μαθαίνουν μέσα από κάθε γέννα τους. Η μάθηση ποτέ δε σταματάει. Αφού επιλέξεις έναν σοβαρό εκτροφέα, ασ’ τον να σε βοηθήσει στη σωστή επιλογή κουταβιού σύμφωνα με τις ανάγκες σου, αλλά προ πάντων, βάσει των δυνατοτήτων σου.

Συνηθίζουμε να δίνουμε τα κουτάβια μας μόνο σε ανθρώπους οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν το κουτάβι τους ως μέλος της οικογένειας τους, ώστε το κουτάβι να είναι υγιές, ασφαλές, κοινωνικό και χαρούμενο σε όλη του τη ζωή. Ενας ενσυνείδητος εκτροφέας, οφείλει να είναι δίπλα στους ιδιοκτήτες των κουταβιών του, σε όποια πληροφορία ή βοήθεια χρειαστούν. Είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουμε, ό,τι η σχέση με τον ιδιοκτήτη δεν τελειώνει τη στιγμή που παίρνει το κουτάβι, αλλά ακριβώς εκεί ξεκινάει.

Και για τους δύο μας το Μπουλ Τεριέ είναι τρόπος ζωής, αν λοιπόν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές νιώθετε κι εσείς το ίδιο, νιώστε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τέλος, ευχόμαστε η περιήγηση σας στο site μας να είναι βοηθητική και θα ήμασταν περισσότερο από χαρούμενοι να σας δεχτούμε στην ομάδα «Immortal Spirits».

 

Λαμπρινή - εκτροφέας μπουλ τεριέ
Λαμπρινή - εκτροφέας μπουλ τεριέ
 

Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε…

Λαμπρινή – Κώστας

και όλη η οικογένεια Immortal Spirits

Λαμπρινή και Κώστας - (Immortal Spirits) εκτροφείς μπουλ τεριέ